
Smažená treska. Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita.
Ingredience
- 4 treska filé
- 1 vejce
- 2 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce mléko
- špetka prášek do pečiva
- sůl
- pepř
- 400 g brambory
- rajčátka cherry
- 1 citrón
- olej na smažení
- olej olivový
- rukola
Postup přípravy
Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.
Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.
TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.
Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.
Komentáře
Doporučené recepty: