Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Skořicový zajíček z domácího listového těsta

Skořicový zajíček z domácího listového těsta

Skořicový zajíček z domácího listového těsta. Z kupovaného nikdy nebude tak dobrý.

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 250 g máslo
  • 100 ml podmáslí
  • 75 ml voda
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • špetka soli
  • 2 vejce na potření
  • trocha skořicového cukru

Postup přípravy

Třetinu mouky zpracujeme na vále s kousky másla. Tukové těsto vytvarujeme do cihly a necháme půl hodiny chladit.
Zbylou mouku zpracujeme na vláčné těsto s podmáslím, které rozředíme 75 ml vody, žloutkem, citronovou šťávou a špetkou soli. Druhé těsto vyválíme do bochánku, nařízneme a necháme vychladit.
Potom těsto s podmáslím vyválíme na čtvercový plát asi 1 cm silný. Do středu položímer tukové těsto, rohy složíme jako obálku přes tuk a lehce vyválíme. Plát složíme natřikrát a zase dáme do chladu asi na 15 minut. Postup opakujeme třikrát.
Vychladlé těsto rozválíme na tloušťku asi 3–4 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Těsto v polovině přehneme, přeložíme přes sebe a přitiskneme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Z tvrdého papíru vystřihneme jako vzor zvlášť hlavu, tělo a nohy. Z těsta dle šablony vykrojíme a poskládáme zajíčka. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons