Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.
Ingredience
1 pórek
2 stroužky česnek
400 g mladá cuketa
kousek másla
400 g kulatozrnná rýže
120 ml bílé víno
800 ml zeleninový vývar
1 malá špetka šafrán
2 lžíce kapary
50 g parmazán
trocha soli a pepře
Postup přípravy
Nakrájený pórek, česnek a cuketu podusíme na rozehřátém másle. Asi po 5 minutách přidáme rýži‚ promícháme, zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Pak směs zalijeme teplým vývarem smíchaným se šafránem a vaříme bez poklice 20 minut. Asi 5 minut před koncem přidáme kapary a nakonec nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolíme a opepříme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: