
Zlatý klas lze nahradit vanilkovým pudinkem.
Ingredience
Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučky
80 g másla
1 vejce
2 lžičky kypřicího prášku
3 lžíce mléka
Náplň:
450 g rebarbory
200 g cukru krystalu
400 ml mléka
2 žloutky
1 prášek zlatý klas
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
50 g másla
2 bílky
3 lžíce maizeny
Postup přípravy
Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do chladničky.
Rebarboru nakrájíme a zasypeme cukrem. Potom uvaříme z mléka, žloutků a Zlatého klasu pudink a necháme ho vychladnout.
Mezitím vymícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a máslem. Do vychladlého pudinku přidáme tvarohovou směs, sníh z bílků a maizenu. Na pomoučeném vále rozválíme 2/3 těsta na placku, kterou vyplníme dno i boky vymazané a moukou vysypané formy. Na ni navrstvíme pudinkovou náplň a rebarboru.
Zbylé těsto rádýlkem nakrájíme na proužky a dáme na rebarboru. Konce přitlačíme a dáme péct. Pečeme asi hodinu při 180 °C. Doporučuji raději dát na dno trouby plech, kdyby náplň z koláče trochu přetekla.
Komentáře
Doporučené recepty: