Dnes se budete dlouho oblizovat. Pudinková bomba Ládi Hruška hodně poškádlí chuťové buňky. Receopt je to trošičku složitější, o to víc si pak pochutnáte. Samozřejmě mohou pomoci i děti a další členové rodiny. Tak jdeme na to!
Ingredience
Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce teplé vody
Náplň:
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 1 litr mléka
- 1 kostka másla
- 1 a 1/4 hrnku moučkového cukru
Poleva:
- 1 smetana na šlehání
- 1 tabulka hořké čokolády
Postup přípravy
- Do mísy rozbijeme 5 vajec, přidáme cukr a šleháme. Jakmile nám vznikne pěna, v průběhu šlehání přilijeme tři lžíce teplé vody a tři lžíce oleje. Poté do směsi přisypeme prášek do pečiva a polohrubou mouku a vše důkladně promícháme. Hotové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do rozehřáte trouby při 180°C na 20 minut.
- Jako další budeme připravovat náplň. Do hrnce nalijeme litr mléka a vsypeme vanilkový a čokoládový pudinkový prášek a uvaříme pudink. Pozor, nepřidáváme cukr!
- Než nám pudink vychladne v míse si vyšleháme do pěny kostku másla s cukrem. Do této směsi pak přilijeme hotový vychladnutý pudink, důkaldně promícháme a máme hotovou náplň.
- Upečené těsto rozdělíme na půl a stejjě tak náplň rozdělíme na půl. Jednu půlku hotového korpusu potřeme náplní a přiklopíme drhým korpusem a ten natřeme zbylou náplní.
- Nyní zbývá poleva. Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání, zahřejem a poté do ní nalámeme tabulku hořké čokolády. Necháme rozpustit a poté opatrně nalijeme na korpus s náplní. Dáme vše vychladnout do lednice.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: