
Dokud neochutnáš, neuvěříš, jaká je to dobrota.
Ingredience
400 g pevných jahod
4 větší vejce
70 g cukru krupice
60 g hladké mouky
špetka soli
dle potřeby olej na smažení
několik lžic tekutého medu nebo karamelové omáčky
Postup přípravy
Jahody omyjeme, stopky otrháme a plody osušíme papírovou utěrkou. Žloutky utřeme za postupného přidávání cukru do pěny. Do směsi vmícháme mouku.
Bílky ušleháme se solí do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
V kastrůlku rozehřejeme dostatečné množství oleje. Jahody namáčíme do těsta a ihned smažíme v oleji dozlatova. Smažené ovoce osušíme papírovou utěrkou. Přeléváme medem či omáčkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: