Pomazánka z tresky.Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
Ingredience
- 150 g máslo pomazánkové
- 1 sklenice treska drcená a la losos
- špetka pepř
- 2 bageta celozrnná
- kousek okurka
- 2 cibule s natí
- na ozdobu paprika žlutá
Postup přípravy
Pomazánkové máslo ušleháme. Z drcené tresky necháme vykapat olej a vmícháme k pomazánkovému máslu. Přidáme také nahrubo čerstvě mletý pepř.
Bagety našikmo nakrájíme na plátky a pomocí vidličky namažeme rybí pomazánkou. Ozdobíme okurkou nakrájenou na půlměsíčky, žlutou paprikou a na kousky nakrájenou mladou cibulkou. Nakonec posypeme pepřem.
TIP: Luxusní jednohubky se dají vytvořit tak, že nakrájíš rohlíky na kolečka, namažeš je pomazánkou z tresky a ozdobíš kouskem citronu a černou olivou. Kdo má rád pikantní, může místo černé olivy zkusit na jednohubky dát zelené olivy plněné feferonkou.
Komentáře
Doporučené recepty: