Na tuhle polévku se vždycky všichni těší, přitom je úplně jednoduchá.
Ingredience
500 g rajčata
1 cibule
1 lžíce olej
250 g červená čočka
500 ml voda
sůl podle potřeby
pepř podle chuti
zakysaná smetana na ozdobení
čerstvá bazalka na ozdobení
Postup přípravy
1. Rajčata spaříme v horké vodě a dáme vychladnout. Vychladlá rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
2. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme ve větším hrnci na lžíci oleje, nejlépe olivového. Jakmile zesklovatí, přidáme červenou čočku, kterou za stálého míchání cca
1 minutu restujeme.
3. Přilijeme vodu a přidáme všechna nakrájená rajčata, mělo by jich být cca 500 ml. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut do změknutí čočky.
4. Podáváme se lžící zakysané smetany a několika lístky čerstvé bazalky.
Komentáře
Doporučené recepty: