
Plněné mexické brambory. Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu bazalky nebo oregana.
Ingredience
- 1 plechovka fazole červené
- 1 ks mrkev
- 1 ks cibule červená
- 1 stroužek česnek
- 2 ks chilli paprička
- 10 ks rajčata cherry
- 1 ks paprika zelená
- 2 lžíce kečup
- sůl a pepř podle chuti
- 8 ks brambory
- 100 g sýr tvrdý
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka společně s mrkví.
-
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kousky pokrájené papriky (žluté i zelené).
-
Dále přidáme fazolky, kolečka mrkve a na kousíčky rozdrolené chilli papričky. Vše promícháme a směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, kečupem.
-
Uvařené brambory podélně rozřízneme a vložíme do alobalových lodiček. Potom přepůlené brambory rozevřeme a naplníme je mexickou směsí. Dáme zapéct do trouby pod gril.
-
Těsně před koncem grilování brambory posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme ozdobené cherry rajčátky.
TIP: Přidej špetku kurkumy, jídlo získá jinou barvu i chuť.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: