Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Pivní rohlíky si získali velmi rychle své příznivce, jak je dělá Láďa Hruška?

Postup na výrobu pivních rohlíků

Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na „horkovzduch“ a upečeme dozlatova.

[sociallocker][/sociallocker]

Ingredience na pivní rohlíky Ládi Hrušky

  • 3 a půl hrnku polohrubé mouky – 6,- Kč
  • 1 vejce – 3,- Kč
  • 1 lžíce mléka – 1,- Kč
  • 1 lžička soli – 0,50 Kč
  • hrubá sůl na posypání, kmín – 0,50 Kč
  • hrnek světlého piva – 10 Kč
  • 3/4 kostky droždí – 3,50 Kč
  • velký panák oleje – 0,50 Kč
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons