Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pečené „želvičky“ z masa

Pečené „želvičky“ z masa

Nejnovější recept Ládi Hrušky je z masa a je lehce náročnější oproti zbytku. Ale s receptem a postupem zvládnete pečené želvičky jednoduše.

Ingredience na pečené „želvičky“

  • mleté maso
  • vejce
  • slanina
  • párky
  • koření
  • hořčice
  • česnek
  • strouhanka

Postup na želvičky

  1. Smíchejte maso s vejcem, utřeným česnekem, hořčicí, soli, pepřem a majoránkou, dobře promíchejte a vytvarujte do bochánků (želviček), překryjte krunýřem ze slaniny – tři plátky uprostřed rozkrojte a navzájem tyto části vpleťte do sebe
  2. Bochánky položte na plech s pečícím papírem, přečuhující slaninu dejte pod bochánek
  3. Slabé párky překrájejte na třetiny – uděláme z nich nožičky a hlavičku, ozdobte je podle toho, zda-li to bude hlava či noha, pak nasuňte do želvích tělíček
  4. Teď už jen dejte do předehřáté trouby na 180°C na půl hodiny, nezapomeňte překrýt celý pekáč alobalem, aby se to nespálilo.
  5. Po půl hodině sundejte alobal a nechte ještě 15 minut v troubě, aby to chytlo správnou barvu.
  6. Můžete podávat, třeba s bramborovou kaší jako Láďa Hruška
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons