
Koleno není jen bavorskou specialitou, my ho umíme taky!
Ingredience
1 větší vepřové koleno
1 velká cibule
2 ks mrkev
kousek celeru a petržele
trocha soli
špetka celého kmínu
několik kuliček nového koření
2 bobkové listy
trocha červeného vína
Na pastu:
2 lžíce švestková povidla
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce chilli koření
trocha soli a pepře
4 lžíce olivový olej
Postup přípravy
Vepřové koleno omyjeme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka (přibližně 50–60 minut).
Pak koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Vložíme ho do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem nebo pivem. Pečeme při 180 °C a průběžně podléváme výpekem. Když je koleno měkké, potřeme je švestkovou pastou z povidel, sójové omáčky, chilli koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem polité výpekem.
Komentáře
Doporučené recepty: