
Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými toasty.
Ingredience
8 velká rajčata
4 lžíce olivový olej
sůl a pepř podle chuti
1 lžička hnědý cukr
1 lžíce balsamiko
2 lžíce máslo
2 cibule
4 stroužky česnek
trocha hladké mouky
1,5 l drůbeží vývar
trocha čerstvého oregana
Postup přípravy
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme ho olivovým olejem a pak na něj rozložíme rajčata, která posypeme solí a pepřem. Vložíme do trouby a při 180 °C pečeme asi 30 minut. Před koncem pečení rajčata lehce posypeme cukrem a zakápneme balsamikovým octem.
Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme pečená rajčata, jemně posekané oregano a vaříme asi 15 minut. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
Komentáře
Doporučené recepty: