Laďa Hruška udělal z kuřecích kůži nedostatkové zboží. Každý o tom mluví… Připravte si nadívané kuřecí kůžičky.
Postup při vaření nadívaných kuřecích kůžiček
Nejdříve na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme na drobno nakrájená játra. Játra můžeme i vynechat. Necháme trochu zchladnout. Posléze vyždímáme namočený chléb v mléce či vodě a přidáme osmaženou cibulku s játry, přimícháme česnek, vejce, osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželku. Tím máme hotovou náplň do kuřecích kůží.
Náplň zamotáme do kuřecí kůže, kterou zvenku osolíme a posypeme grilovacím kořením. Vše dáme do pekáče a podlijeme vodou. Vše pečeme pod alobalem zhruba 15 minut, po této době alobal sundáme a dopékáme ještě dalších 15 minut.
Ingredience
- 8 kuřecích kůží (2 Kč)
- 2 kuřecí játra – nemusí být (5 Kč)
- mléko (10 Kč)
- 3 krajíce staršího chleba (5 Kč)
- vejce (3 Kč)
- pepř, olej, cibule, muškátový květ, petrželová nať, sůl
Komentáře
Doporučené recepty:
Vynechejte petržel a muškátový květ, okořeňte dobromyslí a přidejte sekané mandličky. 2 žloutky utřít s kouskem másla, přidat ke směsi, odlehčit sněhem z bílků. Místo chleba rohlíky nebo toustový chléb bílý. Co se nevejde do kůžiče,. upéct vedle. Dobrou chuť Hanka