Je výborný například s celerovou kaší.
Ingredience
2 lžíce slunečnicový olej
1 kg hovězí maso
1 cibule
10 ks mrkev
2 lžíce hladká mouka
500 ml tmavé pivo
1 hovězí bujon
špetka soli a pepře
špetka cukru
3 bobkové listy
1 větší snítka tymiánu
Postup přípravy
1. Olej rozpálíme v litinovém kastrolku nebo pekáčku a maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo (asi 10 minut). Pak maso vyndáme a v kastrolu opečeme nakrájenou cibuli s mrkví. Posypeme hladkou moukou a zamícháme.
2. Maso vrátíme k zelenině, podlijeme pivem a rozdrobíme kostku bujonu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme bobkový list a tymián a pár minut povaříme.
3. Přiklopíme a při 160 °C pečeme příbližně 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Komentáře
Doporučené recepty: