Díky mrkvi vydrží dlouho vláčné. Pokud je hned nenazdobíme krémem, vydrží až týden.
Ingredience
150 ml olej
200 g cukr krupice
300 g mrkev
4 vejce
1 hrst rozinky
320 g polohrubá mouka
špetka soli
1 lžička mletá skořice
2 lžička jedlá soda
Krém:
100 g cukr moučka
85 g změklé máslo
80 g ricotta
1 lžíce smetana
na posypání pistáciové oříšky
Postup přípravy
Do mísy dáme olej, krupicový cukr, najemno nastrouhanou mrkev, vejce, rozinky, mouku, špetku soli, skořici, jedlou sodu a vše promícháme. Těsto přeneseme do papírových košíčků na muffiny a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Hotové bábovičky necháme vychladnout a zatím připravíme krém. Moučkový cukr vyšleháme s měkkým máslem, přidáme ricottu a trochu zředíme smetanou. Krémem naplníme cukrářskou zdobičku a ozdobně nastříkáme na muffiny. Nakonec je ještě posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Doporučené recepty: