
U nás doma nemají žádnou konkurenci.
Ingredience
500 g hladká mouka
200 g cukr moučka
100 g rostlinný tuk
3 lžíce med
3 žloutky
4 lžíce mléko
Náplň:
120 g cukr krystal
1 vejce
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 máslo
trocha rumu
Na polevu:
čokoláda na vaření
trocha tuku
Postup přípravy
Propracováním všech surovin připravíme hladké vláčné těsto. Dáme je na 2 hodiny odležet do chladu a pak vyválíme na tenký plát. Vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, která natočíme na trubičky, které si předem trochu potřeme tukem.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut. Ještě teplé trubičky opatrně sejmeme a necháme zchladnout.
Cukr, vejce, 2 žloutky a vanilkový cukr šleháme nad párou ve vodní lázni tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak směs necháme zchladnout a zašleháme do ní máslo a rum.
Trubičky naplníme krémem a potom je namáčíme do rozpuštěné polevy.
Komentáře
Doporučené recepty: