Medailonky na medu. Marináda svíčkovou příjemně provoní.
Ingredience
- 180ml bílé víno
- 5 lžic med
- trocha sůl a pepř
- 250g hovězí svíčková
- 500g zelené jablka
- 150ml jablečný džus
- dle potřeby olej na smažení
- 1 kelímek zakysaná smetana light
- trocha agar
Postup přípravy
Víno zahřejeme‚ přidáme med‚ podle chuti sůl a pepř a krátce povaříme. Necháme zchladit. Plátky svíčkové nakrájíme na medailonky a naložíme je minimálně na jednu hodinu do této marinády.
Jablka očistíme a nakrájíme na osminky. Na kapce oleje je krátce osmahneme. Poté zalijeme džusem a povaříme přibližně 5 minut.
Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme na troše oleje na pánvičce.
Zbytek marinády přidáme do jablek‚ zalijeme smetanou a povaříme. Případně zahustíme agarem. Podle chuti můžeme dosolit.
Medailonky s omáčkou podáváme s brambory pečenými v troubě nebo s americkými brambory.
Komentáře
Doporučené recepty: