Můžeš je udělat i z mletého drůbežího masa, ale budou sušší.
Ingredience
400 g těstoviny (vrtulky, mašličky apod.)
sůl podle potřeby
1 cibule
100 g eidam
600 g směs mletého masa
1 vejce
4 lžíce strouhanka
trocha pepře
špetka mletého kmínu
trocha majoránky
4 lžíce olej
300 ml 12% smetana
100 g nízkotučný tavený sýr
200 g niva
na ozdobu lístky bazalky a cibulová nať
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Mleté maso smícháme v míse s nakrájenou cibulí, vejcem, sýrem, strouhankou, směs osolíme, opepříme a dochutíme špetkou mletého kmínu a majoránkou.
Z masové směsi vytvarujeme větší koule a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
Mezitím v hrnci smícháme smetanu s taveným sýrem a nakrájenou nivou a vaříme, dokud se sýr ve smetaně nerozpustí.
Připravené těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové koule a vše přelijeme sýrovou omáčkou. Zdobíme lístky bazalky, případně tenkými proužky cibulové nati.
Komentáře
Doporučené recepty: