Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka. Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.

Ingredience

Příloha:

  • 4 mrkev
  • 1 brokolice
  • 2 cibule

Náplň:

  • 2 houska
  • 3-4 lžíce mléko
  • 4 rajčata sušená
  • 1 lžička kapary

Marináda:

  • 2 lžíce med
  • 4 lžíce olej
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Postup přípravy

  1. V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme.
  2. Maso opláchneme, osušíme a silnou kůži nahoře nakrojíme na kostičky. Takto upravené maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne odpočinout.
  3. Druhý den maso vyndáme z marinády a uprostřed ostrým nožem nařízneme otvor pro náplň.
  4. Nádivku připravíme z pokrájené housky, mléka, nasekaných rajčat a kaparů. Směs necháme změknout a poté naplníme do masa.
  5. Maso pečeme v troubě dozlatova a lehce podlijeme vodou. V průběhu pečení poléváme vzniklým výpekem.
  6. Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s vařenou zeleninou (mrkev, brokolice, cibule).

    TIP: Při nákupu vyber vyšší kousek bůčku, aby se dal dobře plnit.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons