Marinovaná vepřová pečínka. Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.
Ingredience
Příloha:
- 4 mrkev
- 1 brokolice
- 2 cibule
Náplň:
- 2 houska
- 3-4 lžíce mléko
- 4 rajčata sušená
- 1 lžička kapary
Marináda:
- 2 lžíce med
- 4 lžíce olej
- 2 stroužky česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
Postup přípravy
-
V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme.
-
Maso opláchneme, osušíme a silnou kůži nahoře nakrojíme na kostičky. Takto upravené maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne odpočinout.
-
Druhý den maso vyndáme z marinády a uprostřed ostrým nožem nařízneme otvor pro náplň.
-
Nádivku připravíme z pokrájené housky, mléka, nasekaných rajčat a kaparů. Směs necháme změknout a poté naplníme do masa.
-
Maso pečeme v troubě dozlatova a lehce podlijeme vodou. V průběhu pečení poléváme vzniklým výpekem.
-
Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s vařenou zeleninou (mrkev, brokolice, cibule).
TIP: Při nákupu vyber vyšší kousek bůčku, aby se dal dobře plnit.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: