Černá čočka se k rybě hodí nejlépe. Je drobnější a má zajímavou zemitou chuť.
Ingredience
několik kuliček nové koření a celý pepř
2 ks bobkový list
1 snítka rozmarýn
150 g černá čočka
1 cibule
1 stroužek česnek
1 stonek řapíkatý celer
50 g pórek (asi 10 cm)
1 mrkev
trocha olivového oleje
1 lžíce balsamikový ocet
1 rajče
trocha soli a bílého pepře
1 svazek pažitka
2 plátky losos
Postup přípravy
Několik kuliček nového koření, celého pepře, bobkové listy a trochu rozmarýnu svážeme do plátýnka a dáme vařit společně s čočkou. Vody dáme asi o 1 cm více než čočky, zatím nesolíme. Vaříme dle chuti na skus nebo doměkka, ale ne déle než 30 minut, až čočka vstřebá tekutinu.
Cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno a společně orestujeme na olivovém oleji. Do základu přidáme lžíci balsamikového octa. Přidáme uvařenou čočku, rajče nakrájené na malé kousky, osolíme, promícháme a necháme 5 minut společně prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.
Plátky lososa osolíme a opepříme bílým pepřem. Opékáme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova, nejdříve stranu s kůží.
Komentáře
Doporučené recepty: