Kuřecí vývar s krupicovými noky. Krupicovým nokům děti říkají mráčky, a tak je to mráčková polévka.
Ingredience
- 500 g kuřecí krky
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 ks mrkev
- 1/4 ks celer
- 1 ks petržel
- 1 ks rajčata
- 3 ks bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř celý
- dle chuti sůl
- kmín dle chuti
- 2 lžíce máslo
- dle chuti sůl
- dle chuti muškátový oříšek
- 1 ks vejce
- 100 g pšeničná krupice hrubá
Postup přípravy
-
Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu.
-
Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.
-
Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát.
-
Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut.
-
Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku.
TIP: Do vývaru můžeš přidat maso obrané z kuřecích krků nebo maso využij například do rizota.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: