Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky. Krupicovým nokům děti říkají mráčky, a tak je to mráčková polévka.

Ingredience

  • 500 g kuřecí krky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks mrkev
  • 1/4 ks celer
  • 1 ks petržel
  • 1 ks rajčata
  • 3 ks bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • dle chuti sůl
  • kmín dle chuti
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti muškátový oříšek
  • 1 ks vejce
  • 100 g pšeničná krupice hrubá

Postup přípravy

  1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu.
  2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.
  3. Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát.
  4. Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut.
  5. Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku.

    TIP: Do vývaru můžeš přidat maso obrané z kuřecích krků nebo maso využij například do rizota.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons