Výrazná chuť švestek a koňaku udělá z jídla netradiční kulinářský zážitek.
Ingredience
500 g sušené švestky
1 kg kuřecí paličky
2 lžičky sůl
2 cibule
2 ks mrkev
4 lžíce koňak
300 g rýže
2-3 hřebíčky
Postup přípravy
Vypeckované švestky spaříme v misce horkou vodou. Kuřecí paličky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev také očistíme a pokrájíme na malé kostičky.
Vše vložíme do zapékací mísy ke kuřecím paličkám. Spařené švestky scedíme, rozkrojíme na půl a přidáme také do mísy. Nakonec při-lijeme koňak. Podlijeme
200 ml vody a pečeme v troubě předem vyhřáté na 160 °C přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml mírně osolené vody. Přidáme druhou cibuli, kterou jsme oloupali a zapíchli do ní hřebíčky. Vaříme asi 15 minut doměkka.
Komentáře
Doporučené recepty: