Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.
Ingredience
200 g krůtí drůbky
200 g kořenová zelenina
máslo dle potřeby
50 g hladká mouka
50 g čerstvé hříbky
sůl podle chuti
špetka muškátového květu
1 vejce
300 ml mléko
100 g strouhanka
1 hrst petrželka
Postup přípravy
Drůbky uvaříme se zeleninou. Ze dvou lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vývar přecedíme a zahustíme jíškou. Na troše másla opečeme nakrájené houby, přidáme nakrájené drůbky. Osolíme a okořeníme muškátovým květem.
Z oříšku másla, vejce, soli, mléka, strouhanky a petrželky uděláme knedlíčky, které vaříme 4 minuty. Přidáme je do polévky a ozdobíme petrželkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: