Klasické korbačíky jsou náročné na výrobu a v domácích podmínkách je těžké dosáhnout kýženého výsledku. Láďa Hruška přišel s vychytávkou – udělat si domácí korbačíky z mozzarelly.
Jak postupovat?
Sůl necháme rozpustit a do vody vložíme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Měla by vzniknout hladká táhnoucí se hmota. Jakmile se začnou kousky mozzarelly lepit na lžíci, je všechno připraveno k výrobě korbáčiků.
Horký rozpuštěný kousek sýra nabereme na lžíci a prsty jej několikrát prohněteme do kuličky jako těsto. Pak z něj prsty taháme dlouhé „provázky“, které okamžitě chladíme ve studené vodě osolené asi 3 lžičkami soli.
Pokud by sýr vychladl natolik, že už z něj nejde vytahovat korbáčiky, stačí ho opět ponořit na chviličku do horké vody, dokud nezměkne. Korbáčiky vyndáme ze studené vody, necháme na sítku okapat a můžeme je ihned podávat.
Ingredience na korbačíky Ládi Hrušky
- balení mozzarelly
- dva hrnce s vodou
- hrubozrnou mořskou sůl
všechny recepty Ládi Hrušky najdete na www.tn.cz
Komentáře
Doporučené recepty: