Jakmile najdu první bylinky, hned vařím.
Ingredience
2 velké hrsti kopřivy
1 lžíce máslo
1 cibule
750 ml voda
trocha soli a pepře
1 masox
2 stroužky česnek
100 ml smetana
1 vejce
4 plátky toastový chléb
Postup přípravy
Kopřivy důkladně omyjeme a nastříháme pouze listy, které povaříme ve vodě. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme povařenou a znovu propláchnutou kopřivu, sůl, pepř, masox a česnek.
Chvíli vaříme, potom polévku rozmixujeme. Na závěr ji ještě zjemníme smetanou a rozšlehaným vejcem. Na talíři podáváme každou porci ozdobenou opečenými krutonky.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: