Karbanátky s omáčkou z červené řepy- karbanátky znáte určitě dobře, ale věděli jste, že lepší než kdejaká omáčka, je k nim pořádně šťavnatá řepa.
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- mleté hovězí 350 g
- mleté vepřové maso 350 g
- sůl 2 lžičky
- pepř 1 lžička
- chilli 2 lžičky
- majoránka 3 lžičky
- kmín 2 lžičky
- červená řepa 300 g
- dijónská hořčice 4 lžíce
- kapary
- česnek
Smíchejte v míse vepřové a hovězí mleté maso s vejcem, majoránkou a kmínem. Do mísy k masu přidejte i nasekanou cibuli na jemné kostičky.
Skrze lisovač prolisujte dva stroužky česneku a taktéž je přidejte do směsi. A aby měly karbanátky pořádný říz, přidejte do nich trochu suchého a mletého čili a pepře. Na sůl také nezapomeňte.
Nejlepší bude, když necháte směs alespoň den v lednici, aby se chutě různě prolnuly, minimálně dejte masu čas hodinu v lednici.
Těsně před smažením přidejte do masa trochu mouky, aby kuličky z masa držely pohromadě. Někdy ale drží i tak, proto mouku můžete vynechat. Když se vám bude maso moc lepit na ruce, jemně si namočte prsty ve vlažné vodě.
Smažte spíše v nižší vrstvě rostlinného tuku nebo sádla. Dávejte však pozor, aby se nepřipaloval a doplňujte ho. Z každé strany karbanátku stačí většinou tři minutky, ale samozřejmě záleží na jeho velikosti.
Řepu oloupejte, omyjte a nakrájejte na malé kostičky. V misce nakrájenou řepu smíchejte s citrónovou šťávou a kapary. Přidejte olivový olej a trochu dijónské hořčice. Promíchejte, opepřete a dejte omáčku vychladit.
Až se karbanátky opečou, přelijte je navrchu touto zálivkou.
Komentáře
Doporučené recepty: