Karásky- tradiční dobrota z kynutého těsta.
Ingredience
- 250 g hladká mouka
- 250 g polohrubá mouka
- 80 g cukr
- 1 kostka droždí
- 100 ml mléko
- 2 vejce
- kůra z 1 citronu
- špetka soli
- 1 ks vanilka
- 2 lžíce rum
- 40 g máslo
- 40 g sádlo
- 2 lžíce olej
- cukr a mák na posypání
- sádlo na pomazání
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouky, uděláme důlek, přisypeme cukr, rozdrobené droždí a zalijeme teplým mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Necháme hodinu v teple kynout.
Těsto rozdělíme na 12 kousků, rozválíme prameny a po třech je spleteme do copu. Dáme do vymazaného pekáčku a pomažeme sádlem. Posypeme cukrem a nemletým mákem. Pečeme při 180 °C 40 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: