Letní pochoutka do parného odpoledne ze sezonního ovoce takový je jogurtový koláč s jahodami od Ládi Hrušky.
Ingredience na koláč Ládi Hrušky
- 1 kelímek bílého jogurtu (5 Kč)
- 2 hrnky polohrubé mouky (4 Kč)
- 2 vejce (6 Kč)
- 3/4 hrnku cukru krystal (3 Kč)
- 3/4 hrnku oleje (3 Kč)
- 3/4 hrnku mléka (6 Kč)
- 1 prášek do pečiva (2 Kč)
- 1 vanilkový cukr (2 Kč)
- sezónní ovoce
na drobenku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
Postup na výrobu
- Vše kromě ovoce dejte do mísy a vypracujte těsto
- Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a položte na něj nakrájené ovoce
- Drobenku připravte ručně, pokud se lepí přidejte mouku, pak ji nasypte na koláč
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 25 minut do růžova
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: