Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Jablečné velehory Ládi Hrušky

Jablečné velehory Ládi Hrušky

Nic vám neříká název jablečné velehory? Láďa Hruška je pojemnoval i tátovy velehory. V obou případech však jde o luxusní dezert, který si můžete doma připravit i vy. Recept najdete právě zde.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 kostka másla
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • 10 jablek
  • 1 skořicový cukr

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a překrojíme na polovinu.
  2. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm jablka pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 160°C. Po této době plech z toruby vyndáme a necháme jablka vychladnout.
  3. Ze zbylých surovin si vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na dva stejné díly. Ty rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát.
  4. Jeden plát těsta dáme na plech s pečícím papírem a na něj poklademe opečena jablka. Posypeme je cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta. To musí na jablka dobře přilehnout, aby se nidke netvořily bubliny.
  5. Vše dáme péct do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons