Chceš-li dort větší, upeč korpus ze dvou dávek.
Ingredience
Těsto (kulatá forma):
4 vejce
200 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 kypřicí prášek
1 čokoláda na vaření
Krém:
1 l mléko
3 ks vanilkový pudink
100 g cukr moučka
trocha rumu
Potahovací hmota:
400 g cukr moučka
300 g sušené mléko
3 lžičky olej
2 bílky
1 mandlové aroma
potravinářské barvy – žlutá, modrá a zelená
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukry a vlažnou vodou do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Rozpustíme čokoládu a přidáme ji ke směsi. Vmícháme mouku s kypřicím práškem. Pečeme při 170 °C 25 minut.
Uvaříme pudink, necháme ho vychladnout a poté do něho zašleháme máslo, cukry a rum.
Smícháme sušené mléko a moučkový cukr, přidáme pár kapek aroma, olej a bílky a vypracujeme hladkou hmotu, kterou obarvíme.
Z korpusu vykrojíme požadované tvary. Prokrojíme, potřeme pudinkovým krémem a potáhneme hmotou. Ozdobíme podle fantazie.
Komentáře
Doporučené recepty: