Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Já, padouch

Já, padouch

Chceš-li dort větší, upeč korpus ze dvou dávek.

Ingredience

Těsto (kulatá forma):
4 vejce
200 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 kypřicí prášek
1 čokoláda na vaření

Krém:
1 l mléko
3 ks vanilkový pudink
100 g cukr moučka
trocha rumu

Potahovací hmota:
400 g cukr moučka
300 g sušené mléko
3 lžičky olej
2 bílky
1 mandlové aroma
potravinářské barvy – žlutá, modrá a zelená

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukry a vlažnou vodou do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Rozpustíme čokoládu a přidáme ji ke směsi. Vmícháme mouku s kypřicím práškem. Pečeme při 170 °C 25 minut.

Uvaříme pudink, necháme ho vychladnout a poté do něho zašleháme máslo, cukry a rum.

Smícháme sušené mléko a moučkový cukr, přidáme pár kapek aroma, olej a bílky a vypracujeme hladkou hmotu, kterou obarvíme.

Z korpusu vykrojíme požadované tvary. Prokrojíme, potřeme pudinkovým krémem a potáhneme hmotou. Ozdobíme podle fantazie.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons