Musí se pomalu ‚‚táhnout‘‘, stojí to za to!
Ingredience
1 husí skelet
1 mrkev
1 svazeček celerová nať
kousek pórku
1 menší cibule
1 lžička sůl
vegeta podle chuti
1 lžička kurkuma
1 hrst nasekaná pažitka nebo petrželka
domácí nudle dle potřeby
Postup přípravy
Do většího hrnce se studenou vodou (asi 5 l) dáme opláchnutý husí skelet. Přidáme očištěnou mrkev, celerovou nať, trochu nakrájeného pórku a cibuli. Osolíme, přidáme trochu vegety a malou kávovou lžičku kurkumy.
Polévku přivedeme k varu, pak ihned ztlumíme a necháme pomalu probublávat tři hodiny. Po hodině vyn-dáme cibuli a mrkev, cibuli vyhodíme, mrkev necháme na později.
Po třech hodinách vytáhneme uvařený husí skelet a necháme zchladnout. Pak vývar přecedíme do menšího hrnce. Do scezeného vývaru dáme na malé kostičky pokrájenou mrkev a pažitku.
Do talíře dáme uvařené nudle a maso obrané z husího skeletu (nikdy nedáváme maso ani nudle přímo do vývaru, polévka by změnila chuť), pak vše zalijeme horkým vývarem.
Komentáře
Doporučené recepty: