Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Husičkový vývar

Husičkový vývar

Musí se pomalu ‚‚táhnout‘‘, stojí to za to!

Ingredience

1 husí skelet
1 mrkev
1 svazeček celerová nať
kousek pórku
1 menší cibule
1 lžička sůl
vegeta podle chuti
1 lžička kurkuma
1 hrst nasekaná pažitka nebo petrželka
domácí nudle dle potřeby

Postup přípravy

Do většího hrnce se studenou vodou (asi 5 l) dáme opláchnutý husí skelet. Přidáme očištěnou mrkev, celerovou nať, trochu nakrájeného pórku a cibuli. Osolíme, přidáme trochu vegety a malou kávovou lžičku kurkumy.

Polévku přivedeme k varu, pak ihned ztlumíme a necháme pomalu probublávat tři hodiny. Po hodině vyn-dáme cibuli a mrkev, cibuli vyhodíme, mrkev necháme na později.

Po třech hodinách vytáhneme uvařený husí skelet a necháme zchladnout. Pak vývar přecedíme do menšího hrnce. Do scezeného vývaru dáme na malé kostičky pokrájenou mrkev a pažitku.

Do talíře dáme uvařené nudle a maso obrané z husího skeletu (nikdy nedáváme maso ani nudle přímo do vývaru, polévka by změnila chuť), pak vše zalijeme horkým vývarem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons