Houskové knedlíky Ládi Hrušky jsou jednoduché a zvládne je každý. Udělejte si vlastní knedlíky a ušetřete.
Postup při přípravě hrnkových knedlíků
- Na těsto potřebujeme dva žloutky (bílky si necháme stranou), k tomu přisypeme hrnek hrubé mouky a přidáme hrnek mléka. Na závěr osolíme lžičkou soli.
- Vše dobře promícháme. To, že těsto bude řídké, nevadí.
- Na malé kostičky si nakrájíme dva rohlíky, které pak přidáme do těsta.
- Ze zbylých bílků vyšleháme sníh, který rovněž přimícháme do těsta.
- Do těsta ještě můžeme přidat bylinky, například pažitku nebo petrželku.
- Hrnky na knedlíky vymažeme sádlem. Následně do nich nandáme zhruba do 3/4 výšky těsto.
- Hrnky dáme do hrnce s vodou (hladina by měla sahat po spodní část ucha).
- Necháme vařit 33 minut, poté kastrol odstavíme a hrnky vyndáme z vody.
- Chvilku necháme knedlíky odstát, vyklopíme je.
Ingredience na knedlíky
- 1 hrnek hrubé mouky (2 Kč)
- 1 lžička soli (0,50 Kč)
- 1 hrnek mléka (6 Kč)
- 2 rohlíky (3 Kč)
- 2 vejce (6 Kč)
- bylinky
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: