Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.
Ingredience
500 g čerstvý hrášek
100 g tavený sýr
600 ml voda
2 stroužky česnek
sůl podle chuti
2 plátky chleba
100 g tvrdý sýr
Postup přípravy
1. Do hrnce dáme hrášek, zalijeme ho vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Trochu hrášku si scedíme a dáme stranou na ozdobu. Přidáme tavený sýr, provaříme a odstavíme z ohně. Česnek očistíme a utřeme, přidáme do polévky a vše dohladka rozmixujeme.
2. Na chlebové krutony nakrájíme chléb na kostičky, nasypeme je na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a opečeme dozlatova. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Krém podáváme s krutony, sýrem a zdobíme odloženým hráškem.
Komentáře
Doporučené recepty: