Hovězí na šalvěji. Podáváme ozdobené čerstvou šalvějí.
Ingredience
- 1 kg hovězí maso
- trocha soli a pepře
- 4 stroužky česnek
- 1 lžíce sekaná petrželka
- trocha tuku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100 g celer
- 60 g sádlo
- 1 lžíce rajčatové pyré
- 5 lžic bílé víno
- 150 ml šlehačka
- 2 lžíce nasekaná šalvěj
Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa společně s jednou lžící petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Na rozehřátém tuku maso prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninu a rovněž opečeme. Vmícháme rajčatové pyré, prohřejeme a vše zalijeme vínem. Přilijeme vodu tak, aby maso bylo z poloviny ponořené. Přikryjeme poklicí a pečeme 1,5 hodiny doměkka.
Pravidelně poléváme a podléváme. Upečené maso vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Omáčku propasírujeme, povaříme, přidáme smetanu a šalvěj. Necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Doporučené recepty: