Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Hovězí na šalvěji

Hovězí na šalvěji

Hovězí na šalvěji. Podáváme ozdobené čerstvou šalvějí.

Ingredience

  • 1 kg hovězí maso
  • trocha soli a pepře
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce sekaná petrželka
  • trocha tuku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g celer
  • 60 g sádlo
  • 1 lžíce rajčatové pyré
  • 5 lžic bílé víno
  • 150 ml šlehačka
  • 2 lžíce nasekaná šalvěj

Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa společně s jednou lžící petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Na rozehřátém tuku maso prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninu a rovněž opečeme. Vmícháme rajčatové pyré, prohřejeme a vše zalijeme vínem. Přilijeme vodu tak, aby maso bylo z poloviny ponořené. Přikryjeme poklicí a pečeme 1,5 hodiny doměkka.
Pravidelně poléváme a podléváme. Upečené maso vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Omáčku propasírujeme, povaříme, přidáme smetanu a šalvěj. Necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons