Další z rychlých a jednoduchých receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky- svíčková omáčka na smetaně.
Reportér Láďa Hruška se dostal do českých kuchyní a se svými recepty slaví úspěchy. Nyní si troufnul na oblíbené české jídlo – svíčkovou omáčku na smetaně. Čtěte, co na ni budete potřebovat.
Na kostičky nakrájené kuřecí maso osmahneme na másle nebo oleji. Potom přilijeme sterilovanou zeleninovou směs Halali i s nálevem do hrnce a dusíme až je maso měkké, cca 15 minut. Maso potom vyndáme a omáčku rozmixujeme.
Lžíci hladké mouky smícháme v kelímku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do rozmixované omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Pokud je omáčka hustá, zředíme vodou.
A ke svíčkové neodmyslitelně patří i knedlíky. Jak si udělat jednoduché, ale výborné knedlíky? Recept najdete TADY.
Komentáře
Doporučené recepty: