Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Ingredience

1 starší houska
150 ml mléko
2 cibule
po 2 ks žlutá, červená a zelená paprika
1 plechovka sterilovaná kukuřice
400 g brambory
600 g mleté vepřové maso
1 vejce
2 lžíce strouhanka
podle chuti sůl a pepř
špetka mletého kmínu
trocha majoránky
4 lžíce olej
podle potřeby olej na fritování

Postup přípravy

Housku namočíme do mléka. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřince, omyjeme a nakrájíme na slabé proužky. Kukuřici scedíme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nahrubo nastrouháme.

Namočenou housku vymačkáme a smícháme s masem, polovinou nakrájené cibule, vejcem, strouhankou, osolíme a ochutíme pepřem, kmínem a majoránkou. Ze směsi připravíme koule o průměru asi 2 cm a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.

V další pánvi rozpálíme olej a orestujeme zbylou cibuli. Pak do pánve přidáme papriku a kukuřici a dusíme asi 10 minut. Mezitím rozpálíme olej ve fritovacím hrnci a nastrouhané brambory fritujeme dozlatova.

Bramborovou slámu upravíme na talíře, doprostřed dáme zeleninovou směs a na ni klademe masové koule.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons