
Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.
Ingredience
1 starší houska
150 ml mléko
2 cibule
po 2 ks žlutá, červená a zelená paprika
1 plechovka sterilovaná kukuřice
400 g brambory
600 g mleté vepřové maso
1 vejce
2 lžíce strouhanka
podle chuti sůl a pepř
špetka mletého kmínu
trocha majoránky
4 lžíce olej
podle potřeby olej na fritování
Postup přípravy
Housku namočíme do mléka. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřince, omyjeme a nakrájíme na slabé proužky. Kukuřici scedíme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nahrubo nastrouháme.
Namočenou housku vymačkáme a smícháme s masem, polovinou nakrájené cibule, vejcem, strouhankou, osolíme a ochutíme pepřem, kmínem a majoránkou. Ze směsi připravíme koule o průměru asi 2 cm a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.
V další pánvi rozpálíme olej a orestujeme zbylou cibuli. Pak do pánve přidáme papriku a kukuřici a dusíme asi 10 minut. Mezitím rozpálíme olej ve fritovacím hrnci a nastrouhané brambory fritujeme dozlatova.
Bramborovou slámu upravíme na talíře, doprostřed dáme zeleninovou směs a na ni klademe masové koule.
Komentáře
Doporučené recepty: