
Ozdobíme lístky meduňky a plátky citronu.
Ingredience
Kokosový krém:
250 ml 33% smetana
1/2 ks vanilkový lusk
50 g cukr krupice
špetka soli
10 g prášková želatina
400 ml kokosové mléko
Ananasové želé:
300 g ananasový kompot
50 g sušené brusinky
250 ml ananasová šťáva nebo džus
200 ml voda
šťáva z 1 citronu
50 ml mátový sirup
10 g prášková želatina
Postup přípravy
Smetanu nalijeme do kastrůlku, přidáme semínka z vanilkového lusku, cukr a špetku soli. Povaříme asi 1–2 minuty. Pak odstavíme z plotny a vmícháváme želatinu (nesmí se vařit), dokud se zcela nerozpustí. Potom vmícháme kokosové mléko. Vznikne hladký krém.
V dalším kastrůlku svaříme všechny ostatní suroviny na želé, kromě želatiny, ananasových kousků a brusinek. Do horkého nálevu nasypeme želatinu a opět mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
Do misek rozdělíme kousky ananasu s brusinkami a zalijeme želé. Dáme do chladna ztuhnout.
Pak nalijeme na želé zchladlý, ale stále ještě tekutý kokosový krém. Pokud by byl krém již hodně ztuhlý, lehce jej nahřejeme a znovu vymícháme dohladka.
Komentáře
Doporučené recepty: