Příprava této vydatné polévky je poněkud náročnější na čas, ale vše vynahradí její úžasná chuť. Silný pikantní vývar se spoustou zeleniny se dá využít nejen jako ozdoba nedělního stolu, poslouží i coby vydatná večeře. Provoní celý byt!
Ingredience
1 cibule
celer
pár listů špenát
1 paprika
1 rajčata
3 stroužky česnek
5 kuliček nové koření
pórek
4 lžíce omáčka sojová
špetka solamyl
3 bobkový list
5 kuřecí křídla
Postup přípravy
Kuřecí křídla omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem a půl studené vody. Přidáme rajče, oloupanou cibuli, stroužky česneku a očištěný celer.
Dále přidáme kuličky pepře, nové koření, bobkový list a sůl s kmínem. Vše vaříme až maso změkne a jde dobře od kosti. Vzniklý vývar přecedíme, maso obereme, pokrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.
Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka, červenou papriku pokrájenou na tenké nudličky a listový špenát pokrájený na tenké proužky. Rýžové nudle nalámeme do polévky a vše necháme ještě povařit 5–10 minut. Ke konci přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody, šťávu z citronu a nakonec sójovou omáčku. Polévku dochutíme bílým pepřem a solí.
Komentáře
Doporučené recepty: