Česnečka s nočky- poctivá silná polévka vždycky přijde vhod.
Ingredience
- 4 brambory
- trocha oleje
- 6 stroužků česnek
- 2 bobkové listy
- 1 hovězí bujon
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky drcený kmín
- 50 g eidam
- trocha majoránky
Na nočky:
- 1 vejce
- hrubá mouka podle potřeby
- trocha soli
Postup přípravy
Brambory oloupeme a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a brambory na něm orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a ještě chvíli restujeme. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Do misky vyklepneme vejce, osolíme, přidáme mouku a promícháme. Dvěma lžičkami tvoříme nočky a vkládáme je do horké česnečky.
Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci dochutíme majoránkou, můžeme přidat další stroužek česneku. Horkou polévku naléváme do talířů, do nichž jsme předem nasypali nastrouhaný sýr.
Komentáře
Doporučené recepty: