Řeřichu si můžeš koupit už naklíčenou.
Ingredience
5-6 ks brambory
1,5 l drůbeží vývar
1 lžíce máslo
1 hrst nastříhaná řeřicha + řeřicha na ozdobu
100 ml smetana ke šlehání
sůl podle chuti
trocha mletého bílého pepře
2 vejce uvařená natvrdo
Postup přípravy
Brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zalijeme vývarem, přidáme máslo a vaříme asi 20 minut. Vmícháme řeřichu a smetanu. Polévku necháme přejít varem a nakonec ji rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem. Krém ochutíme solí a bílým pepřem.
Vejce nasekáme na malé kousky a přidáme do talířů s polévkou, kterou ještě ozdobíme lístky řeřichy.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: