
Jak si upéct vlastní chléb doma snadno, rychle a levně. Láďa Hruška ukazuje v nejnovějším receptu bramborovo-pivní chléb, který vám určitě zachutná!
Ingredience na bramborový chléb
- 1 kg hladké mouky
- 1/2 l vlažného piva
- 2 uvařené brambory
- sáček sušeného droždí
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
Jak udělat bramborový chléb Ládi Hrušky
- Oloupejte a najemno nastrouhejte uvařené brambory
- Pak všechny suroviny smíchejte ve větší míse
- Když se vše spojí, vezměte to do ruk a vypracujte z něj bochánek a nechte hodinu odpočinout
- Po nakynutí vytvarujte bochník na ploše posypané moukou a ještě odložte na půl hodiny pod utěrku
- Dejte na plech a pečte na 210°, po deseti minitách snižte na 175° a pečte ještě hodinu
- Horký chléb potřete slanou vodou a nechte vychladnout na mřížce a hotovo!
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: