Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bramborová buchta s jablky a mákem

Bramborová buchta s jablky a mákem

Nejlepší je rozležená druhý den.

Ingredience

2 ks středně velká uvařená brambora
1 necelý hrnek hrubá mouka
2 lžíce cukr
1/2 lžičky soda
špetka soli
2,5 cm silný plátek hery
4 lžíce mletý mák
4-5 ks jablka
špetka skořice
rozinky dle chuti
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Najemno nastrouhané brambory zasypeme v míse moukou, cukrem, sodou a špetkou soli. Zlehka vidličkou promísíme tak, až nám vznikne něco jako drobenka. Pak zakapeme směs rozehřátou herou a ještě opatrně promísíme. Polovinu směsi rozprostřeme na dobře tukem vy-mazaný plech (příp. lze vysypat kokosem). Těsto lehce přitlačíme ke dnu, aby bylo po upečení kompaktní.

2. Povrch rovnoměrně posypeme mákem a nahrubo nastrouhanými jablky, ze kterých nevymačkáváme šťávu. Posypeme skořicí, rozinkami a vanilkovým cukrem. Navrstvíme zbytek těsta a rukou přitlačíme.

3. Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví, což je asi 40 minut. Po vytažení z trouby můžeme nahoru nastrouhat kousek čokolády, teplem se rozpustí. Skvělý a dietní moučník.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons