Nejlepší je rozležená druhý den.
Ingredience
2 ks středně velká uvařená brambora
1 necelý hrnek hrubá mouka
2 lžíce cukr
1/2 lžičky soda
špetka soli
2,5 cm silný plátek hery
4 lžíce mletý mák
4-5 ks jablka
špetka skořice
rozinky dle chuti
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
1. Najemno nastrouhané brambory zasypeme v míse moukou, cukrem, sodou a špetkou soli. Zlehka vidličkou promísíme tak, až nám vznikne něco jako drobenka. Pak zakapeme směs rozehřátou herou a ještě opatrně promísíme. Polovinu směsi rozprostřeme na dobře tukem vy-mazaný plech (příp. lze vysypat kokosem). Těsto lehce přitlačíme ke dnu, aby bylo po upečení kompaktní.
2. Povrch rovnoměrně posypeme mákem a nahrubo nastrouhanými jablky, ze kterých nevymačkáváme šťávu. Posypeme skořicí, rozinkami a vanilkovým cukrem. Navrstvíme zbytek těsta a rukou přitlačíme.
3. Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví, což je asi 40 minut. Po vytažení z trouby můžeme nahoru nastrouhat kousek čokolády, teplem se rozpustí. Skvělý a dietní moučník.
Komentáře
Doporučené recepty: