Bleskový dezert z Lipánku, jahod a malin. Ovoce je lepší čerstvé, ale můžeš dát i kompotované.
Ingredience
- 2 Lipánek
- 30 piškoty
- 100 g jahody
- 100 g maliny
- na ozdobu jahodový list
Postup přípravy
-
Na dno poháru vložíme lžíci Lipánku, poklademe piškoty, navrstvíme jahody, které předtím pokrájíme na plátky.
-
Opakujeme vrstvu Lipánku, vrstvu piškotů, na to dáme celé maliny a zakončíme opět Lipánkem.
-
Ozdobíme piškotem, kouskem jahody a zeleným jahodovým lístkem.TIP: Ovoce je možné libovolně proměňovat podle sezony. Piškoty můžeme pokapat například malinovou šťávou, budou pak vláčnější.
Pokud dezert nepřipravujeme pro děti, zkusme piškoty pokapat amaretem či jiným likérem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: