
Bažantí prsíčka na sušených hříbcích. Mám to štěstí, že můj strýc je vášnivý myslivec a čas od času si na mě vzpomene s nějakým kouskem zvěřiny. Miluju tu výraznou chuť a vůni.
Ingredience
- 600-800 g bažantí prsa
- 1 hrst celerová nať
- trocha soli
- špetka pepře
- trocha oleje
- 1 lžíce máslo
- 30 g sušené hříbky
- 1 ciibule
- špetka kmínu
- 80 g máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 400 ml mléko
- 150 ml smetana
Postup přípravy
-
Bažantí prsa omyjeme pod vodou a osušíme. Zkontrolujeme, zda neobsahují broky nebo kousky peří. Osolíme, opepříme a opečeme je na pánvi s celerovou natí z obou stran po 6 minutách. Asi 3 minuty před koncem pečení přidáme máslo.
-
Sušené hříbky vložíme do hrnku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 15 minut nabobtnat. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme s kmínem na másle. Cibuli necháme pouze zesklovatět. Přisypeme hladkou mouku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem s houbami.
-
Přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté zjemníme smetanou, provaříme a dochutíme solí.
-
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, bramborové, houskové nebo karlovarské knedlíčky.
Komentáře
Doporučené recepty: