
Polévku jsme poprvé ochutnali ve Španělsku.
Ingredience
5 plátků chléb toustový
150 ml voda
2 paprika červená
800 g rajčata
2 cibule
2–3 stroužky česnek
5 lžic olej olivový
1 lžíce ocet vinný
1/2 lžičky pepř růžový
trocha citronová šťáva
pepř
sůl
Postup přípravy
Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme ho na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme vodu, krájená rajčata, papriky, cibulky, česnek, olivový olej, vinný ocet, pepř, sůl a rozmixujeme. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s pečivem.
TIP: Polévku můžeme ozdobit zakysanou smetanou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: