Žravé řezy. Zmizí ze stolu doslova bleskovou rychlostí.
Ingredience:
- 5 ks vejce
- 250 g cukr krupice
- 150 g hladká mouka
- 5 lžic horká voda
- 1/2 kypřicí prášek
- 1 šlehačka
- 2 ks zakysaná smetana
- kompotované ovoce podle chuti
- 2 ks vanilkový pudink
Postup přípravy
Žloutky‚ cukr a vodu ušleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pečeme ve formě s vyšším okrajem vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň: ušleháme šlehačku a osladíme ji podle chuti. Opatrně přimícháme obě zakysané smetany a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník.
Nakonec uděláme želé: šťávu z kompotu dolijeme vodou‚ abychom získali 750 ml tekutiny. Povaříme ji s pudinky. Zchladlé želé nalijeme na náplň a moučník vychladíme.
Komentáře
Doporučené recepty: