Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky. Skladujeme je v lednici nejdéle 2 dny, pak tvrdnou.

Ingredience

Těsto:

  • 500 ml voda
  • 200 g hera
  • špetka sůl
  • 300 g mouka hladká
  • 8 vejce

Náplň:

  • 1 ztužovač šlehačky
  • 50 ml mléko
  • 3 pudink vanilkový
  • 120 g cukr krupice
  • 8 žloutek
  • 150 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 ml šlehačka

Postup přípravy
Vodu zahřejeme a rozpustíme v ní heru. Přidáme sůl, a až se začne voda vařit‚ vmícháme mouku. Stále mícháme, než se vytvoří pevná koule a na dně zůstane bělavá usazenina (asi 5 minut). Těsto přendáme do mísy a vešleháme dvě vejce a necháme vychladnout.
Do těsta zašleháme zbylá vejce a pak ho naplníme do zdobicího sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme věnečky. Ne vysoké, v troubě hodně nabudou a nestačily by se dobře propéct.
Předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou stačí na 200 °C), věnečky postříkáme studenou vodou‚ vložíme do trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové je necháme vychladnout a teprve potom sundáme z plechu‚ aby se věnečky neslily.
Z mléka‚ pudinků‚ cukru a žloutků si uvaříme hustou kaši a do zchladlé kaše vešleháme máslo. Necháme vychladnout.
Vychladlé věnečky rozřízneme a zdobicím sáčkem stříkáme nejdříve krém a potom vyšlehanou šlehačku. Přiklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons