Zapékané halušky. Nám moc chutnají, dej si taky.
Ingredience
- 1 balení halušky v prášku
- 1 lžíce olej
- 1 cibule
- 150 g slanina anglická
- 250 ml smetana 12%
- špetka sůl
- 100 g niva
- 100 g sýr eidam
Postup přípravy
Připravíme směs na halušky podle návodu na obalu.
Halušky tvoříme pasírováním těsta přes síto s velkýmy oky přímo do vroucí osolené vody. Halušky jsou uvařené, až začnou plavat na hladině.
Na pánvičce na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu. Osmaženou směs nasypeme k haluškám, přidáme nastrouhané sýry a dobře promícháme. Dáme do zapékací mísy a ještě zalijeme smetanou. Pečeme v troubě při 180 °C.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: