Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Zapečené brambory s volským okem

Zapečené brambory s volským okem

Zapečené brambory s volským okem. Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat speciální lžička na brambory, se kterou to jde jedna radost. Toto zdravé a vydatné jídlo přijde tvé rodině jistě k chuti.

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 8 vejce
  • 1 cibule
  • 2 špekáčky
  • 50 g slanina anglická vcelku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce důkladně vydrhneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka.
  2. Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
  3. Špekáčky společně s anglickou slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájené uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
  4. Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
  5. Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

    TIP: Na dlabání můžete použít čajovou lžičku nebo speciální dlabátko, které seženete v kuchyňských potřebách. Hotové brambory servírujte se zeleninovou oblohou, salátem nebo třeba s vařeným kukuřičným klasem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons